XV Jornades de Patrimoni Cultura i Història Local

Les properes setmanes convertirem Alaior en el centre d’interès entorn al patrimoni cultural a Menorca. Entre novembre i desembre el Centre d’Estudis Locals d’Alaior realitzarà tot un seguit d’activitats programades entorn a les XV Jornades d’Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca.

Hem organitzat, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alaior, la Biblioteca Pública d’Alaior, la Cooperativa de San Crispín, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca i el Consell Insular activitats a les quals qualsevol interessat hi pot assistir lliurement.

Disposau del programa de la jornada

XV Jornades de Patrimoni Cultural. Díptic (2019)

I del programa de les activitats complementàries

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES_XV Jornades Història Local Alaior

Crèdits i certificats. Oferim certificats d’assistència a les jornades i als actes complementaris per a qui ens els demanin. El total de les hores es poden sumar assistint tant a les pròpies jornades com també si s’assisteix a la resta d’actes programats.

Per a més informació poden contactar amb nosaltres al 971 37 90 53, l’adreça electrònica celalaior@gmail.com o visitant el web www.centreestudisalaior.org.

foto jornades

L’acte de presentació de les jornades coincidirà amb una conferència sobre la història dels camins a Menorca.

Treballam per dur una exposició sobre la cova de Biniedrís, elaborada per la Fundació Rubió, al convent de Sant Diego.

Les XV Jornades d’Història i Patrimoni Cultural de l’illa de Menorca les celebrarem del 13 al 15 de desembre a la Sala d’Activitats Ciutadanes. Es parlarà sobre els camins públics, l’inventari de camins redactat pels ajuntaments, com estan contemplats en el PTI i explicacions sobre el camí d’en Kane i el de Binigaus. Per a dissabte capvespre preparam un seguit d’intervencions sobre temes d’actualitat d’arqueologia.

Diumenge, 15 de desembre, el matí visitarem diferents llocs destacats pel patrimoni cultural de Menorca.

Diumenge fosquet, a la Sala d’Activitats Ciutadanes, i a càrrec de l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca, es projectarà el documental sobre Traginada, produït per Magda Timoner.

Conjuntament amb la biblioteca pública d’Alaior hem organitzat dues xerrades, una entorn a la celebració dels 40 aniversari de l’Enciclopèdia de Menorca i una segona sobre l’activitat de l’associació de Celíacs Menorca.

Amb la Cooperativa San Crispín durem a terme una jornada sobre el torró de la reina, amargos i cuscussó a l’aula de cuina Antoni Cardona.

 

Com veuen, tenim un ampli ventall d’activitats diverses, pensades per a tots els públics, amb un objectiu clar: fer arribar el coneixement sobre el nostre patrimoni cultural, la nostra identitat com a poble, a tots els ciutadans perquè tothom en pugui gaudir.