2018

 JORNADES SOBRE PATRIMONI CULTURAL 2018.

Les properes setmanes convertirem Alaior en el centre d’interès entorn al patrimoni cultural a Menorca. Entre febrer i març el Centre d’Estudis Locals d’Alaior realitzarà tot un seguit d’activitats programades entorn a les XIV Jornades d’Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca.

Hem organitzat, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alaior, Xalubinia, la Biblioteca Pública d’Alaior, Fra Roger, Cooperativa de San Crispín, Arxiu d’Imatge i So de Menorca i el Consell Insular activitats a les quals qualsevol interessat hi pot assistir.

L’acte de presentació de les jornades coincidirà amb la conferència d’Antoni Ferrer sobre Menorca talaiòtica i el paisatge el 22 de febrer.

A continuació disposau del programa de les jornades:

Programa XIV Jornades (2018)

DÍPTIC de les jornades 2018

 

016-2018 CARTELL DE JORNADES 2018 ALTA. Definitiu 2

El diumenge 18 de febrer, a les 19 h, xalarem amb un interessant glosat a l’església de Gràcia. Ja farà cinc anys que el celebram a prop de sa Plaça per mantenir el costum del glosat durant el Carnaval.

El taller de gravat Xalubinia dedicarà l’exposició a Pere Pons i la seva tècnica de gravat.

L’exposició a la sala de cultura Sant Diego està dedicada al fotògraf Roca Várez i és organitzada per l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca. S’inaugurarà amb una visita guiada. Estarà oberta del 24 de febrer a l’11 de març.

Les XIV Jornades d’Història i Patrimoni Cultural de l’illa de Menorca les celebrarem del 9 a l’11 de març a la Sala d’Activitats Ciutadanes, tractant els temes de la Postguerra, la figura de Margarita Comas Camps i les novetats sobre arqueologia.

Diumenge, 12 de març, el matí visitarem sa Cudia Cremada i una segona visita per concretar.

Conjuntament amb la biblioteca pública d’Alaior hem organitzat dues xerrades, una entorn a la gestió de Torralba d’en Salort amb un tast de vi fet a la manera romana (23 de febrer, a les 20 h) i la presentació del Cançoner popular de Menorca a càrrec de Bep Cardona, Jaume Mascaró i la cantant Luci Gregori (2 de març, 20 h).

Durant els dies 10, 11, 17 i 18 de març les persones que vulguin podran visitar el túnel de la Guerra Civil que existeix davall la parròquia de Santa Eulàlia.

Crèdits i certificats. Oferim certificats d’assistència a les jornades i als actes complementaris per a qui ens els demanin. El total de les hores es poden obtenir assistint tant a les pròpies jornades com també assistint a la resta d’actes programats.

Per a més informació poden contactar amb nosaltres al 971 37 90 53, l’adreça electrònica celalaior@gmail.com o visitant el web www.centreestudisalaior.org.

Com veuen, tenim un ampli ventall d’activitats diverses, pensades per a tots els públics, amb un objectiu clar: fer arribar el coneixement sobre el nostre patrimoni cultural, la nostra identitat com a poble, al màxim possible de ciutadans perquè tothom en pugui gaudir.

Programa inicial XIV Jornades (2018)

Centre d’Estudis Locals d’Alaior