Torna la ruta Francesc d’Albranca 2012

Un any més, i ja en van sis, brindam una manera diferent de gaudir de la cultura. A partir de dimarts, gràcies a l’ajuntament des Migjorn Gran i la col·laboració del Centre d’estudis Locals d’Alaior, s’ofereix la Ruta Francesc d’Albranca 2012 al marc dels “Dimarts as Migjorn”.

Al llarg d’una hora i mitja, els migjorners i els visitants coneixeran de prop diferents llocs on va viure Francesc Camps i Mercadal, Francesc d’Albranca, i descobriran racons des Migjorn Gran.

La ruta té el seu punt de trobada a la Biblioteca pública des Migjorn Gran. Davant la biblioteca s’inicia la ruta amb una introducció sobre la biografia de Francesc d’Albranca.

A continuació ens dirigim a la casa de Francesc Camps Mercadal, on parlam del seu vessant mèdic i la seva humanitat amb els malalts i veïns.

De camí al cementiri, trobam la tanca dela Creudel Pujolet de Binicodrell, a on comentam la importància de la creu com a símbol en la vida del metge migjorner.

Al cementeri municipal visitam la caseta del Metge Camps i la seva família, parlam del pes social de la família Camps Riudavets al poble i què és i significa el mil·liari.

Anam fins ala Vinyades Metge Camps, a on explicam la tasca folklorista de Francesc d’Albranca i la recuperació del tresor que guarda el Poble. Es destaca la importància del Pi d’en Llorens.

De tornada, davant el centre educatiu Francesc d’Albranca recordam la seva obra i figura intel·lectual, i la seva relació amb la revista Llum Nova i Andreu Ferrer Ginard.

La visita acaba a la biblioteca pública, on s’explica el fons Francesc d’Albranca, la importància cultural dels seus documents i llibres i la col·lecció d’objectes donats.

Enguany, els responsables de la visita guiada ho són dues migjorneres excepcionals, Gloria Ventura Pons i Magdalena Pelegrí Moll.

El Centre d’Estudis Locals vol agrair, una vegada més, a l’Ajuntament des Migjorn Gran el seu interès per donar continuïtat a aquesta iniciativa cultural, així com a totes les persones que d’una o altra manera hi participen. A tots, moltes gràcies per donar a conèixer la nostra cultura i el nostre patrimoni cultural.

La trobada davant la Biblioteca Pública des Migjorn Gran és a les 19.30 h. L’activitat és gratuïta. La ruta se celebrarà els dies 3, 17 i 24 de juliol; els dies 7, 14, 21 i 28 d’agost i el 4 de setembre.

 

Miquel À. Marquès Sintes

Centre d’Estudis Locals d’Alaior