Xerrada explicativa sobre les modificacions que vol introduir el CIME en el PTI

L’actual equip de govern del Partit Popular al Consell Insular de Menorca considera la necessitat de modificar el PTI amb l’argument de disposar d’un nou marc legal que generi confiança i animi la inversió privada. La voluntat és, segons el president Tadeo, no desprotegir el territori sinó modernitzar les infraestructures i potenciar el turisme alternatiu (diari Menorca, 20/04/2012). En aquest sentit, davant el Decret Llei 2/2012 de Mesures urgents per a l’ordenació urbanística sostenible, el conseller Huguet va presentar una sèrie d’esmenes per incloure modificacions al PTI, les quals van ser desestimades pel propi Govern de les Illes Balears. Malgrat aquest contratemps, la voluntat d’aplicar les modificacions presentades persisteix.

El GOB considera que el pla de modificació del PTI té conseqüències negatives sobre el territori. Un exemple seria la desprotecció d’un 20% de l’illa (i un 30% de zones especialment protegides des del punt de vista urbanístic), afectant zones tan emblemàtiques com Macarella, Binigaus, Cala Tirant i el barranc d’Algendar. Aquests canvis són irracionals tenint en compte que Menorca pot créixer entre la part urbana i urbanitzable en un 30% (article de Miquel Camps al diari Menorca, 03/05/12). També es volen eliminar garanties d’aigua potable per les poblacions existents, a fi de no tenir traves per autoritzar noves urbanitzacions. En definitiva, s’està emprant l’excusa de la crisi per donar llum verda a projectes que seran molt lesius per als interessos generals.

Per donar a conèixer aquestes i altres conseqüències del pla, el GOB realitza una sèrie de xerrades informatives arreu de Menorca.  A Alaior serà el proper dimarts 5 de juny a les 20h a l’Escola d’Adults.

Pels qui no puguin assistir-hi, disposau a la pàgina web del GOB un vídeo de la primera xerrada realitzada a Maó. 

http://www.gobmenorca.com/per-menorca-ho-has-de-saber