CRÒNICA DE L’EXCURSIÓ A LA MOLA DE FORNELLS.

EXCURSIÓ A LA MOLA DE FORNELLS.

El diumenge 24 de març vam gaudir d’un dia immillorable per anar fins a la Mola de Fornells.

Amb el permís de la propietat, els caminants ens vam reunir a l’aparcament de la platja de Son Saura. Des d’allà vam prendre pel Camí de Cavalls. Al cap d’una estona, ja dins la propietat de l’Albufera des Comte, ens hi vam endinsar.

Quan vam arribar a la Bufereta vam fer un descans per parlar sobre l’extensió de la propietat, unes notes sobre la família i les propietats del Comte de Torre Saura, així com la constitució de la societat Fastfor SA i l’actual Fundació José de Olives Ponsich, en la qual hi ha inclosa els hereus de Juan Valero i el grup suís Zannier, els quals van signar l’any 2013 un acord pel qual la societat gestionarà tots els béns durant 99 anys.

Mola Fornells 10 WEB

Vam seguir el camí fins arribar a l’Arenalet, després d’haver passat per Cabracelada. Allà vam aprofitar per explicar la zona dels ports de Fornells i Sanitja, la construcció del castell de Sant Antoni i el creixement del poble forneller fins el segle XXI.

Llavors vam afrontar el darrer tram de la caminada pujant a la Mola de Fornells. Amb unes vistes panoràmiques magnífiques, vam gaudir del port de Fornells, el poble amb el castell i la torre de defensa a l’entrada del port.

La darrera explicació ens va descobrir les defenses militars construïdes tant dalt la Mola com el sistema defensiu establert durant la Guerra Civil destinat a defensar la part nord de l’illa. Després d’un breu descans vam tornar al punt de partida recorrent el mateix camí a l’inrevés.

 

 

Centre d’Estudis Locals d’Alaior