INICI DE LES JORNADES’20: MENORCA TALAIÒTICA, UNA ODISSEA CICLÒPEA INSULAR.

El CEL va presentar les Jornades d’Història Local i Patrimoni d’enguany en un acte celebrat a la Biblioteca en què es va explicar el contingut de l’expedient que Menorca presentarà a la UNESCO per declarar la cultura talaiòtica com a patrimoni de la humanitat.

Van intervenir el conseller Miquel À. Maria que va exposar què s’havia fet a partir de l’expedient anterior en què la UNESCO va considerar que la proposta menorquina necessitava madurar. Maria va posar en valor la feina què s’havia fet i el replantejament que considerà molt encertat. Després va intervenir Cipriano Marín que ha estat el director de l’equip redactor del document que s’ha de presentar a la UNESCO. Va destacar que la singularitat de la proposta de Menorca era combinar la densitat del patrimoni arqueològic en un entorn de paisatge molt lligat i conservat en el qual la història encara aconsegueix ser més interessant. Després va intervenir Antoni Nicolau qui ha redactat el pla de gestió d’aquest patrimoni: com es mantindrà, s’organitzarà i es difondrà. Finalment Joaquin Pons Machado va explicar què serà i com funcionarà l’Agència de la Menorca Talaiòtica, que serà l’organisme oficial del Consell Insular que canalitzarà la participació dels diferents agents implicats, la investigació i les responsabilitats públiques.

Miquels Marquès per part del CEL va presentar el contingut de les jornades d’enguany, centrades especialment en la toponímia.