VISITA ALS BETLEMS. NADAL DE 2019.

Dissabte 28 de desembre de 2019 vam dur a terme la visita als betlems del poble. Cada any acudeix més públic a aquesta ruta. Devíem ser prop d’un centenar de persones. Vam començar pel naixement de Sta. Eulàlia, allà en Sebastià Ameller va explicar, en nom d’en Nito Mercadal i en el seu propi, els components del muntatge d’enguany, va desvetllar el significat i els orígens d’alguns dels elements.

betlems3web betlemsweb1 betlems 2web

Després vam anar al betlem de l’Ajuntament, de la cotxeria des Ramal, els autors han estat n’Àngel Seguí i n’Edu Cendan, enguany l’havien baratat del tot i havien fet servir suro blanc.

Després vam anar al de la Salle, a l’església de Gràcia, allà en Bernat Pons en nom de tots els exalumnes de la Salle, va explicar el què havien volgut representar enguany i algunes característiques dels materials que el composen.

Vam haver de dividir-nos en tres grups per poder anar a les cases particulars i cabre-hi.

Una altra visita va ser al naixement franciscà des Convent, on en Miquel Marquès explicà els lligams històrics del mateix.

Després vam passar en diferents ordres, segons els grups, pels betlems de ca na Niní Febrer al carrer de Sant Diego Vell. Na Niní ens ofereix cada any, a més del seu betlem, tot un altre conjunt de decoració nadalenca en tota la planta baixa de ca seva,  i a més a més convida el nostre públic amb  dolços.

També vam passar per ca en Joan Ameller i na Dolors Garcia, as Carreró. Un betlem entranyable en una petita habitació, com els de dècades enrere.

Vam passar per ca n’Anna Triay on hi havia el betlem d’ella i na Kay Mercadal, tot un altre prodigi de detalls, de colors i  d’efectes de llums entorn de la història del bon Jesús.

Finalment vam anar a ca n’Àngel Seguí, dalt sa Plaça Nova, qui, fidel a les seves tècniques pròpies, elabora un betlem molt artesanal.