NOVES JORNADES D’HISTÒRIA LOCAL I PATRIMONI CULTURAL.

NOVES JORNADES SOBRE PATRIMONI CULTURAL A ALAIOR.

Les properes setmanes convertirem Alaior en el centre d’interès entorn al patrimoni cultural a Menorca. Entre novembre i desembre el Centre d’Estudis Locals d’Alaior realitzarà tot un seguit d’activitats programades entorn a les XV Jornades d’Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca.

Hem organitzat, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alaior, la Biblioteca Pública d’Alaior, la Cooperativa de San Crispín, l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca i el Consell Insular activitats a les quals qualsevol interessat hi pot assistir lliurement.

XV Jornades de Patrimoni Cultural. Díptic (2019)

DSC04895WEB

L’acte de presentació de les jornades coincidirà amb una conferència sobre la història dels camins a Menorca.

Treballam per dur una exposició sobre la cova de Biniedrís, elaborada per la Fundació Rubió, al convent de Sant Diego.

Les XV Jornades d’Història i Patrimoni Cultural de l’illa de Menorca les celebrarem del 13 al 15 de desembre a la Sala d’Activitats Ciutadanes. Es parlarà sobre els camins públics, l’inventari de camins redactat pels ajuntaments, com estan contemplats en el PTI i explicacions sobre el camí d’en Kane i el de Binigaus. Per a dissabte capvespre preparam un seguit d’intervencions sobre temes d’actualitat d’arqueologia.

Diumenge, 15 de desembre, el matí visitarem diferents llocs destacats pel patrimoni cultural de Menorca.

Diumenge fosquet, a la Sala d’Activitats Ciutadanes, i a càrrec de l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca, es projectarà el documental sobre Traginada, produït per Magda Timoner.

Conjuntament amb la biblioteca pública d’Alaior hem organitzat dues xerrades, una entorn a la celebració dels 40 aniversari de l’Enciclopèdia de Menorca i una segona sobre l’activitat de l’associació de Celíacs Menorca.

Amb la Cooperativa San Crispín durem a terme una jornada sobre el torró de la reina, amargos i cuscussó a l’aula de cuina Antoni Cardona.

Crèdits i certificats. Oferim certificats d’assistència a les jornades i als actes complementaris per a qui ens els demanin. El total de les hores es poden sumar assistint tant a les pròpies jornades com també si s’assisteix a la resta d’actes programats.

Per a més informació poden contactar amb nosaltres al 971 37 90 53, l’adreça electrònica celalaior@gmail.com o visitant el web www.centreestudisalaior.org.

Com veuen, tenim un ampli ventall d’activitats diverses, pensades per a tots els públics, amb un objectiu clar: fer arribar el coneixement sobre el nostre patrimoni cultural, la nostra identitat com a poble, a tots els ciutadans perquè tothom en pugui gaudir.

DSC02395WEB

 

Centre d’Estudis Locals d’Alaior