EXCURSIÓ A LA MUNTANYA MALA (oct’19).

order stromectol over the counter Frutillar EXCURSIÓ A LA MUNTANYA MALA. 

El passat 27 d’octubre, els caminants del Centre d’Estudis Locals d’Alaior vam tornar a iniciar les caminades pels camins de la nostra illa.

Vam afrontar la caminada cap a la Muntanya Mala, situada al lloc d’Algaiarens, del terme de Ciutadella. També es coneix com sa Fita de sa Falconera.

Ens vam traslladar en cotxes fins a l’aparcament de la platja del Pilar. Allà ens esperava Xec Palliser, un ferrerienc que coneix molt bé els camins de la nostra illa.

 

IMG_20191027_121447web

IMG_20191027_122231web

Des de l’aparcament vam caminar en direcció cap a la platja del Pilar. Arribats a prop de la davallada a la platja, vam prendre cap al Pla de Mar, un macar espectacular. Vam transitar pel Camí de Cavalls, un paisatge verd i cobert de vegetació que ens va donar bona ombra. Després de gairebé una hora i mitja, vam afrontar la pujada cap a la Muntanya Mala.

Mitja hora més tard, arribàvem a dalt de la muntanya, a una alçada de 205 metres, en la qual hi vam trobar una fita indicant-nos que és un vèrtex geodèsic de l’Institut Geogràfic Nacional.

Entorn del senyal hi ha les restes arqueològiques de diferents navetes d’habitació, molt similars a les de Cala Morell, sense excavar, que ens donen una idea de com vivien els primers menorquins en llocs tan feréstecs com el de la Muntanya Mala. Després de gaudir de les bones vistes, vam afrontar la tornada.

Centre d’Estudis Locals d’Alaior