CRÒNICA CAMINADA DE MAIG’19. SON BOU- TORRE D’EN GALMÉS- SON BOU

purchase gabapentin DE TORRE D’EN GALMÉS A SON BOU.

Masvingo  El passat 12 de maig vam celebrar la darrera excursió d’aquest curs. Vam iniciar la caminada prop de la depuradora de Son Bou, des d’on vam prendre pel camí Vell de Son Bou, el qual ens va dur fins a Son Cartet. Des d’allà, i per la carretera de Son Bou vam anar fins a Torre d’en Galmés.

Al jaciment arqueològic més gran de les Illes Balears ens esperaven Carlos de Salort i Cecília Ligero, responsables de l’associació Amics del Museu de Menorca. Van fer una introducció explicant-nos què és aquesta associació i les activitats que desenvolupa, d’entre les quals destaquen les excavacions que realitzen cada any a Torre d’en Galmés.

Després ens van mostrar una de les darreres excavacions realitzades prop de la sala hipòstila, l’estudi d’una casa d’habitació i l’excavació d’un gran pou a dins del qual van trobar restes ceràmiques i calç. Passejant pel poblat, ens van explicar una activitat d’arqueologia experimental que va consistir en coure peces de fang per obtenir diferents objectes de ceràmica a partir dels materials que tenien els propis talaiòtics.

La visita

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

va finalitzar al costat d’un dels tres talaiots, zona on fa poc va ser netejada per recuperar l’espai ple de vegetació i descobrir nous espais de l’urbanisme talaiòtic de Torre d’en Galmés.

Després d’aquesta intensa experiència, vam prosseguir pel camí de les Torres de Vall fins arribar al Camí de Cavalls, el qual el vam prendre direcció cap a Son Bou. Fent un bon passeig vam davallar fins a la cala de Llucalari, on vam gaudir d’un descans abans d’afrontar el darrer tram. Vam pujar cap a la zona de les coves talaiòtiques, des d’on vam gaudir d’una vista panoràmica de la platja i el prat de Son Bou per, travessant el pont, acabar al punt inicial de la caminada.

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

Des del Centre d’Estudis Locals d’Alaior no podem més que agrair tant a totes les persones que s’han sumat a les excursions d’aquest període com a les propietats privades que ens han permès caminar a través de les seves propietats i connectar amb els camins públics, per tal de dur a terme les excursions programades. Fins al pròxim octubre.

 

 

Centre d’Estudis Locals d’Alaior