UNA CAMINADA PELS VOLTANTS D’ALAIOR. (ABRIL’19)

buy Lyrica 300 mg online UNA CAMINADA PELS VOLTANTS D’ALAIOR.

http://owlandmonkey.co.uk/?attachment_id=57012  La caminada del mes d’abril la vam fer pels voltants d’Alaior. Durant el matí vam recórrer devers set quilòmetres des de l’aturada de l’autobús per descobrir com, caminant pels voltants d’Alaior, podem descobrir molts racons i llocs interessants d’Alaior.

La primera aturada la vam fer a sa Sínia i el rentador públic, on vam explicar les seves utilitats. D’allà ens vam encaminar cap a la bassa de Sant Pere, la costa de Llimpa, el cementiri municipal i, pel Cós, vam arribar a Sant Pere Nou. Explicada la zona, vam seguir fins al munt de l’Àngel, s’Androna i pel caminet des Molí, vam arribar davant l’Escola des Ramal, on vam destacar Xalubinia i la data de construcció de l’edifici.

La caminada va seguir cap a Maison Carrée, el banc d’en Sión, el camp de futbol (comprat per l’ajuntament el 1937), sa Teulera i la casa del Hogar del Povernir. El camí ens va portar cap as Molins, on si abans hi havia farineres i la serradora, en quatre dècades hi ha vist néixer la Cooperativa dels Pagesos, COINGA, La Menorquina i Embutits Piris.

Llavors afrontàvem la darrera part de la caminada. Ens vam aturar davant el centre educatiu mestre Durán per parlar de Margarita Comas Camps i la seva important tasca educativa i investigadora. D’allà, i pel camí de sa Beguda, vam veure el club agility d’Alaior i, després de passar per davant el Club Tennis Alaior, vam arribar a les Cinc Boques.

La darrera aturada la vam fer davant les casetes d’esbarjo (l’Orgue, Tetuán, Larache, La Giralda, Villa Colón, Vista Alegre…) per explicar quina funció tenien aquelles casetes i el seu terreny. Pel carrer des Banyer vam tornar al punt d’inici. Una bona volta per gaudir de les vistes panoràmiques d’Alaior i fer una caminada saludable.

 

 

 

Centre d’Estudis Locals d’Alaior