Visites turístiques, estiu’17

LA VISITES TURÍSTIQUES AMPLIADES AMB UNA CASA TRADICIONAL.

CEL.

El Centre d’Estudis Locals amplia l’oferta de visites turístiques al poble. Enguany incorpora la casa del carrer Ample número 12. Aquesta casa va ser restaurada en el seu dia respectant l’estructura i els materials tradicionals. La seva propietària, Cati García Quetglas, l’ha cedida al CEL perquè pugui ser oferida com a visita. El CEL considera que una casa habitual de la gent del poble sempre té atractiu per als visitants, ja que són espais en els quals la manera de viure i de pensar de la gent d’un lloc deixa empremta en molts detalls. Visitar una casa que sigui representativa és una manera d’aproximar-se més a la gent del lloc. Diferents col·laboradors experts han afegit propostes i  objectes que acaben de vestir-la per a aquesta funció de representació de la vida tradicional dels menorquins del passat. L’objectiu no serà mostrar una casa singular sinó un habitatge comú amb allò que formava part de la manera de viure de la majoria de la gent.

foto visita casa tradicionalweb

A més a més, els joves voluntaris del CEL enguany també afegiran un nou servei d’explicació dels elements principals de Sta. Eulàlia. Els turistes podran conèixer allò més substancial de l’edifici i la seva història per mitjà d’audioguies que gestionaran els joves voluntaris. Així, l’oferta completa del voluntariat turístics serà:

– visita pel patrimoni i la història local, els dimecres a les 18.30 h

– visita per la tradició artesana i industrial del poble, els dimarts i divendres de les 10 a les 11h

– visita a l’església, als túnels antiaeris, i a la casa tradicional de dilluns a divendres de les 10:30 a les 13 h i de les 18:30 a les 20:30 h.

Aquesta ampliació de l’oferta ha fet augmentar el nombre de voluntaris joves que atenen els turistes.