2013

Miquel Àngel Limón Pons, «San Crispín. Una història de mig segle de cooperativisme.

Miquel À. Marquès Sintes, «La Cooperativa de Sant Llorenç. Fent camí des de la nevada de 1956».

Marc Dalmau i Torvà (Cooperativa La Ciutat Invisible), «El cooperativisme obrer de consum (1870-1939): un viatge per les alternatives col•lectivistes des del passat fins al futur».

Margarita Orfila Pons (Universitat de Granada – Institut Menorquí d’Estudis), «Menorca, Cultura Talaiòtica. Fent camí per ser patrimoni mundial».

M. Carmen Crespo Blàzquez (consellera de Cultura, Patrimoni i Festes de l’Ajuntament de Tarragona) i Lluís Balart Boïgues (director del Museu d’Història de Tarragona), «Tàrraco, patrimoni mundial. L’experiència de Tarragona».

Antoni Fullana Coll i Miquel Seguí Llinàs (Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears), «Inicis del turisme a Menorca».

Daniel Mesquida Mercadal i Joan Torres Faner (arquitectes tècnics i enginyers d’edificació), «Aproximació a l’estat actual de les torres de defensa construïdes durant la dominació britànica de Menorca (1798-1802)».

Borja Corral García, «Torre de Son Ganxo. Rehabilitació d’una torre de defensa espanyola».

M. José León Moll (arqueòloga municipal de Ciutadella), «El vessant didàctic del Museu Municipal de Ciutadella. Una experiència entre el 2009-2012».

Antoni Ferrer Rotger (Amics del Museu de Menorca), «Batre i moldre blat durant la prehistòria. Una aproximació des de l’arqueologia experimental i l’anàlisi de microrestes».

Irene Riudavets González (arqueòloga), «L’estatueta de bronze d’Imhotep de Torre d’en Galmés».

Damià Ramis Bernad (arqueòleg, Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), «L’inici del poblament humà a les Illes Balears. Un estat de la qüestió».