BALANÇ DE LES JORNADES

IMG_20170312_114626_1

IMG_20170312_131350

IMG_20170311_163825

Les Jornades de Història Local i Gestió del Patrimoni Cultural de Menorca del passat cap de setmana han aportat continguts i matisos molt interessants. Les comunicacions i xerrades que se succeirien de divendres capvespre a dissabte vespre van permetre conèixer nous continguts i nous matisos tant de la història de l’illa com de les diferents maneres de posar en valor els diferents tipus de patrimoni.

Les activitats per al públic en general com l’excursió al Castell de Santa Àgueda i Binissuès i les projeccions entorn del 7 d’Aló van suscitar l’interès de bastants d’assistents.

La visita guiada al Castell va redescobrir els valors i el protagonisme del lloc en la història medieval dels menorquins. La visita a les diferents mostres de Binissuès va permetre comprovar com l’oferta privada posa a disposició dels visitants uns valors culturals de molt de relleu i de com segurament aquest lloc es convertirà en una dels punts de major atracció de l’illa.

El vídeo entorn del món dels 7 d’Aló elaborat per un equip de joves estudiosos i la projecció d’un parell de pel·lícules originals van permetre conèixer de primera mà les circumstàncies, els mitjans i l’esperit d’aquell grup de creadors. La Sala des Convent es va omplir.

En fi, haurem pogut aprofundir en el coneixement de la nostra història, assabentar-nos de fórmules per posar en valor allò que atresora el patrimoni i haurem engrandit aquest substrat de convivència que anomenam cultura.